medienorge
Medienorge finansieres av Kulturdepartementet og deltar
		i et nordisk samarbeid via informasjonsnettverket Nordicom. Institutt for informasjons- og medievitenskap ved
		Universitetet i Bergen har det faglige og administrative ansvaret for prosjektet.

 

Om Medienorge

Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB

Medienorge er en kunnskapsbase på mediefeltet som ble opprettet av Kulturdepartementet i 1994. Formålet med opprettelsen var å gjøre norsk mediestatistikk tilgjengelig via én sentral kilde, og å dokumentere norsk medieutvikling gjennom systematisk innsamling av mediedata. Etter mer enn tjuefem års arbeid sitter Medienorge i dag med en omfattende samling informasjon om norsk mediesektor. Informasjonen presenteres både på disse nettsidene, i egne nyhetsbrev og i ulike publikasjoner.

Medienorge deltar i et nordisk samarbeid via informasjonsnettverket NORDICOM, som finansieres av Nordisk ministerråd. Nordicom er en nordisk informasjonssentral med hovedkontor i Gøteborg i Sverige. I tillegg til å dokumentere forskning og litteratur på mediefeltet, dokumenterer Nordicom medieutviklingen i Norden ved å utarbeide sammenlignbar nordisk mediestatistikk. Statistikken publiseres blant annet på Nordicoms nettsider.

Medienorge holder til ved og er faglig styrt av Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. I 2023 finansieres virksomheten av Stiftelsen Tinius, Fritt Ord og Amedia.

Kontakt

Adresse:
Medienorge
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Fosswinckelsgt. 6
5007 Bergen
Ansatte:
Nina.BjornstadSPAMFILTER@uib.no
tlf 55 58 91 26
Beate.FeldeSPAMFILTER@uib.no
tlf 41 42 44 94
Telefon:
55 58 91 26
41 42 44 94