medienorge
Medienorge finansieres av Kulturdepartementet og deltar
		i et nordisk samarbeid via informasjonsnettverket Nordicom. Institutt for informasjons- og medievitenskap ved
		Universitetet i Bergen har det faglige og administrative ansvaret for prosjektet.

 
Personvernerklæring

medienorge er et informasjonsprosjekt som holder til ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Universitetet i Bergen har det faglige og administrative ansvaret for driften, mens Kulturdepartementet står for hoveddelen av finansieringen.

Nettsider

Vi i medienorge samler inn egne opplysninger om bruken av nettsidene våre for å kunne lage statistikk over hvor mange som besøker oss, og hvilke sider som brukes mest og minst.

Opplysninger om bruk av nettsidene samles inn ved hjelp av informasjonskapsler som lagres i nettleseren din. Gjennom informasjonskapslene lagrer vi anonymiserte IP-adresser i vår egen logg, sammen med informasjon om nettleser, dato, tid og hvilke nettsider som er besøkt. Disse dataene deles ikke med noen.

I tillegg bruker vi analysetjenesten Google Analytics til å få oversikt over trafikken på nettsidene. Også data samlet inn og lagret via Google Analytics sine informasjonskapsler blir anonymisert, slik at opplysninger ikke kan spores tilbake til deg som person. Det innebærer at informasjon om besøk på medienorge.uib.no blir tilgjengelige for Google i anonymisert form. Du finner mer informasjon om Google Analytics’ håndtering av personopplysninger her.

Anonymiseringen av IP-adresser skjer ved at de siste tallene i adressene blir fjernet før de lagres.

Ved å hente informasjon på våre nettsider gir du samtykke til at det lagres informasjonskapsler, siden de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer dette. Dersom du ikke ønsker å godkjenne vår bruk av informasjonskapsler, kan du trekke tilbake samtykket ditt ved å endre innstillingene i nettleseren, eller du kan klikke her. Dette kan føre til at brukeropplevelsen din blir dårligere. Skulle du ombestemme deg, og likevel ønske å bli en del av brukerstatistikken vår, kan du ordne det her.

Hvis du ikke ønsker at nettaktiviteten din kan bli registrert av Google noe sted, kan du bruke verktøyet Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Nyhetsbrev

Mottakere av nyhetsbrev registreres med e-postadresse og navn. Denne informasjonen deles ikke med noen. Hvis du melder deg av nyhetsbrevet, slettes informasjonen. Du kan melde deg av nederst i nyhetsbrevet du får tilsendt eller du kan gjøre det her.